neděle 18. května 2014

Urban Decay vs. Vivo vs. MUA (aneb Naked vs. Unprotected vs. Undressed)


Dneska tady mám mnou už dlouho plánovanou recenzi a srovnání tří hodně si podobných paletek a to Naked od UrbanDecay, Undressed od MakeUpAcademy a Unprotected od VIVO. V podstatě ty dvě poslední mají být inspirované Naked. Tak uvidíme jak si obstojí.
Všechny tři paletky se dají sehnat pouze přes internet. Samozřejmě Naked je z nich nejdražší, její cena přesahuje 1000 Kč, záleží jak na kterém e-shopu, zato Vivo i MUA stojí obě přiblišně 200 Kč což je v porovnání opravdu málo.


Naked má názvy stínů napsané hned u nich, VIVO z druhé strany paletky a MUA sice také z druhé strany, ale s názvy si moc nedělala hlavu a prostě stíny očíslovala od jedničky do 12. Všechny tří paletky mají stíny více méně krémové.





Na všech obrázcích je jako první zleva Naked, poté VIVO a úplně vpravo je MUA.

První stín je u Naked opravdu dost pigmentovaný a má hezky růžovo stříbrný odlesk, kdyžto i VIVO i MUA mi přijdou malinko více do zlata. Konkrétně VIVO poměrně hodně, MUA se rozhodně blíží Naked více. S pigmentací je na tom asi nejhůře MUA, ale ani VIVO na Naked nemá.

Virgin, Escape, 1
I u druhých stínu je to v podstatě stejné. Naked vyhrává na plné čáře, MUA je více podobná odstínu Naked, ale VIVO má lepší pigmentaci.

Sin, Forever, 2
Matné stíny jsou o dost méně pigmentované. Nejvíce je to vidět u odstínu 3 od MUA, který v podstatě není vůbec vidět. Divila jsem se ale, že pigmentace matných stínu Naked také není až tak slavná.

Naked, Flutter, 3
Buck, Wisp, 5
Opět Vivo lepší pigmentace, ale MUA se blíží skutečné barvě více.

Sidecar, Today, 4

Half baked se prostě nic nevyrovná. Stačí jednou přejet prstem a máte na ruce hromadu zlatých třpytek. Je to vážně krásný stín a ani VIVO ani MUA nejsou tak moc pigmentované.


Half baked, Flow, 6

Smog, Adore, 7

Darkhorse, Relax, 8
Do tohohle odstínu Toasted se ani jedna z dalších firem moc netrefila. Oba dva jsou mnohem více do růžova. Pigmentaci mají ale všechny tři podobnou a velmi dobrou.

Toasted, Engage, 9
Tenhle MUA stín č. 10 je na tom opravdu špatně oproti ostatním dvěma.

Hustle, Devine, 10

Tohle mě ale opravdu překvapilo. Vivo v odstínu Free je o poměrně hodně pigmentovanější než Naked. MUA v podstatě stejně. Řekla bych, že tohle je asi nejméně pigmentovaný stín z Naked vůbec.
Creep, Free, 11
Do téhle barvy se naopak moc netrefila značka VIVO. Její barva je mnohem více do modra než v Naked.

Gunmetal, Awaken, 12

Abych to tedy nějak shrnula. V 11 z 12 odstínu vyhrála na plné čáře (nečekaně) Naked. Jediný nepovedený stín je černý Creep. Co se podobnosti s Naked týče, řekla bych, že MUA si vede lépe, protože její stíny vypadají ve většině případů totožně s Naked, ale ohledně kvality stínů naopak vítězí Vivo. Stíny z paletky Unprotected jsou totiž moc dobře pigmentované a co se konzistence týče, řekla bych s Naked docela srovnatelné. Takže pokud chcete přesnou napodobeninu Naked, kupte si MUA a pokud chcete kvalitnější neutrální stíny, myslím, že Vivo bude pro vás to pravé. Rozhodně bych ale doporučila obě dvě paletky, protože jsou na tom kvalitou opravdu dobře a navíc jsou levné.

2 komentáře:

  1. Já bych chtěla vyzkoušet paletku MUA i VIVO :))) Levnější varianta bude pro mě lepší :D

    http://www.style-and-smile15.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Super srovnání, takhle hned všechny tři ohromadě jsem asi ještě nikde neviděla :)

    OdpovědětVymazat